Routes

Unieke kans!

Twee jaar na de Grand Depart in Utrecht fiets jij op 2 juli 2017 tijdens de Tour d’Utrecht over het parcours van de Tour de France! Dit betekent dat er 4 verschillende afstanden verreden kunnen worden (35, 75, 110 en 150 kilometer), die allen deels over het parcours van de Tour de France richting het Groene Hart gaan.

De routes voeren de mooiste stukjes van wat wij het ‘natte’ Groene Hart noemen. Je krijgt een schitterende mix van polderland, rivieren en meren voor de wielen. Je doorkruist pittoreske dorpen en stadjes, passeert kastelen, eeuwenoude boerderijen en luxueuze landhuizen. En met een beetje geluk doe je dat onder een blauwe hemel en met een lekker temperatuurtje, want de Tour d’Utrecht is een zomertocht bij uitstek.

Hieronder vind je een compact overzicht van de routes, maar je kan onder aan de pagina ook doorklikken naar de uitgebreide beschrijving, de routekaart en de gpx-bestanden van de routes.

Routes

De RTV Utrecht 35 km-route is een echte familietocht. De tocht is ruim 35 km en niet bedoeld voor mensen met een racefiets, maar voor recreatieve fietsers. Je kunt de tocht fietsen op je stadsfiets, hybride fiets, handbike enz. Meefietsen op een tandem kan uiteraard ook! Stuur hiervoor een email naar info@tourdutrecht.com. De route loopt langs Harmelen naar Woerden en vervolgens via Kasteel Haarzuilens langzaam weer terug naar Utrecht.

De 75 km-route begint als pelotonstocht en volgt daarbij grotendeels de route van het Grand Départ van 2015. De eerste 28 kilometer worden als groep verreden over verkeersvrijgemaakte wegen. Vanaf De Meern rijden deelnemers op eigen gelegenheid verder en voert de route via Montfoort, Oudewater, Woerden, Haarzuilens en Vleuten terug naar Utrecht.

De 110 km-route begint als pelotonstocht en daarbij volgt grotendeels de route van het Grand Départ van 2015. De eerste 28 kilometer worden als groep verreden over verkeersvrijgemaakte wegen.Vanaf De Meern rijden deelnemers op eigen gelegenheid verder en voert de route via Montfoort, Oudewater, Hekendorp, Boskoop, Zwammerdam, Zevenhoven, Woerdense Verlaat, Kockengen, Haarzuilens en Vleuten terug naar Utrecht.

De 150 km-route begint als pelotonstocht en volgt daarbij grotendeels de route van het Grand Départ van 2015. De eerste 28 kilometer worden als groep verreden over verkeersvrijgemaakte wegen. Vanaf De Meern rijden deelnemers op eigen gelegenheid verder en voert de route via Montfoort, Oudewater, Schoonhoven, Bergambacht, Zuidbroek, Haastrecht, Hekendorp, Boskoop, Zwammerdam, Zevenhoven, Woerdense Verlaat, Kockengen, Haarzuilens en Vleuten terug naar Utrecht.

© 2017 Tour d'Utrecht

Back to top